x

Szolgáltatások

Szoftverek, egyedi megoldások, fejlesztések és üzemeltetés Önnek!

Az SCMax Solutions Kft. egy nagyvállalati szolgáltatásokra szakosodott megoldás orientált vállalat, amely elsősorban IT Service Management, Eszköz- és karbantartórendszerek, valamint Épület- és energetikai rendszerek bevezetésével foglalkozik.

ISO 9001 tanúsítvánnyal rendelkező és IBM Gold Business Partner vállalatként teljeskörűen támogatjuk az IBM Maximo, TRIRIGA, Control Desk, ENVIZI, Cognos és Watson AIOps (régen Netcool) termékeket.

Tanácsadás

Tanácsadóink széles körű készségekkel, háttérrel és szakértelemmel rendelkeznek – ez biztosítja számunkra azt a sokoldalúságot, amely szükséges ahhoz, hogy számos iparágában dolgozhassunk. Örömünkre szolgál, ha olyan iparágakban dolgozhatunk, ahol kihasználhatjuk LEAN és Agilis módszertanunk sajátosságait.

Üzemeltetés támogatás, support

Az informatikai rendszerek komplexitása és számossága már elérte azt a szintet, hogy lehetetlen mindenhez feketeöves belső szakértelmet kiképezni és házon belül megtartani. Ráadásul mindezt 5x8-on túl 7x24-ben, ügyeletet adni néhány szakértővel nem lehet.

Ezen a ponton jövünk mi képbe, az SCMax!

Üzemeltetés támogatás, szupport szolgáltatásaink a vállalati informatika mellé állva, specialistaként nyújtunk segítséget az üzleti terület magasszintű kiszolgálásához. Biztosíts magasan kvalifikált segítséget IT csapatodnak rugalmasan és gazdaságosan!

Miből is áll a mi szolgáltatásunk?

 • ITIL alapú módszertan
 • Távoli vagy helyszíni hibaelhárítás
 • Szolgáltatás monitorozás
 • SLA alapú rendelkezésreállás (5x8, 7x24)
 • Tanácsadás, szakértő támogatás

Rendszerfrissítések

Az IBM rendszerek tekintetében számos sikeres frissítési projektet szállítottunk le az elmúlt években. IBM Maximo tekintetében egészen a 4-es verziótól kezdve a jelenlegi legfrissebb Maximo Application Suite migrációig van tapasztalatunk a biztonságos átállásra. Az elmúlt évben több esetben is sikeresen végeztünk OpenShift platformra történő migrációs projektet.
Frissítési projektjeinket az alábbi szemlélet szerint végezzük:

 • Követelmények elemzése (üzleti, IT, felhasználói)
 • Dokumentáltság (változáskezelési folyamat által biztosított módszertan)
 • Tervezés (üzletkritikus időszakok felmérése és leállások minimalizálása)
 • Végrehajtás (karbantartási ablakban, tervezetten, biztonságosan)
 • Támogatás (kiemelt támogatás, új funkciók ismertetése)

Oktatás

Tanácsadói csapatunk számos termék esetén rendelkezik on-line, tantermi vagy on-the-job jellegű oktatások megtartásához szükséges ismeretekkel, képesítésekkel. Az alábbi termék esetén vállaljuk az oktatások megtartását, új funkciók bemutatását, illetve ún. „best practice” alapú folyamatok bemutatását:

 • IBM Maximo
 • IBM TRIRIGA
 • IBM Cognos
 • IBM Watson AIOps

Bevezetés

Bevezetési projekttapasztalataink már 20 évre nyúlnak vissza az informatika területén. Számos hazai és külföldi nagyvállalatnál végeztünk sikeres implementációs tevékenységet. Tanácsadóink rendelkeznek a termékekhez kapcsolódó IBM-es tanúsítványokkal, melyeket minden évben meg is újítunk. Különösen büszkék vagyunk szakértő csapatunk széles iparági ismereteire, melyet igyekszünk az innováció és a fenntarthatóság jegyében megőrizni.

Szemléletünk szerint a nagyobb bevezetési projekteket érdemes valamilyen jól bevált módszertan szerint kezelni, viszont a kisebb, kevésbé jól specifikált vagy változó részeknél érdemes Agilis megközelítést is alkalmazni. A hagyományos módszerek és az agilis projektmenedzsment beépített visszacsatolási mechanizmusának kombinálása lehetővé teszi, hogy a bevezetés közben felfedezzük a problémákat és azokat gyorsan és hatékonyan meg tudjuk oldani.

Fejlesztés

Az IBM dobozos szoftverei mellé gyakran fejlesztünk egyedi, kiegészítő megoldásokat. Leggyakrabban olyan célalkalmazásokat, amelyeket az adott termék nem teljeskörűen tud lefedni. Ezeket korszerű „Service Design” módszertan keretében a maximális felhasználói élmény biztosítása mellett végezzük. Projektjeinkben a legújabb technológiákat (Agile) ötvözzük a hagyományos, jól bevált módszertanokkal (LEAN) a hatékony munka és az optimális végeredmény érdekében. Nem áll tőlünk messze az Android, iOS és web alapú szoftverek fejlesztése sem. Egyedi termékeink számos ipari környezetben is bizonyítottak (repülőgép ipar, energetika, egészségügy, távközlés, logisztika, stb.).

x